Krever norske produkter i regjeringskvartalet

Aktuelt, Nyhet, Designindustrien

Publisert

Illustrasjon av nytt regjeringskvartal

Illustrasjon av hvordan Johan Nygaardsvolds plass kan se ut i det nye regjeringskvartalet. Foto: Statsbygg / Team Urbis

Administrerende direktør Stein Lier Hansen i Norsk Industri og forbundsleder Frode Alfheim krever norsk design og produsent når det nye regjeringskvartalet skal bygges.

- Dette er veldig bra og viktig. For norsk designindustri er det viktig med slike referanseprosjekter både for sysselsetting her hjemme, i et korona svakt marked, og spesielt for å lykkes på eksportmarkedene. Med en slik referanse øker troverdigheten, sier bransjesjef Egil Sundet i Norsk Industri Designindustrien.

Staten og kommuner som byggherre har dessverre vært alt for uinteressert i å bringe norske designprodukter frem. Det ser vi i en rekke anbud hvor de fleste eksempelproduktene er utenlandske. Byggherren ved Regjering og Statsbygg må stille krav om at det nye regjeringskvartalet skal bli et utstillingsvindu for norsk design, akkurat slik det var når Høyblokken ble bygget for over 50 år siden. Det er ikke nok med en designkonkurranse som en norsk designer velges, men det må kobles til produksjon/verdiskaping i Norge.

> Les mer i Dagsavisen (krever innlogging)

Velg Norsk Design

Et samarbeidsprosjekt mellom Designindustrien i Norsk Industri og fagforeningen Industri Energi.

Hensikten med Velg Norsk Design-prosjektet er å øke bevisstheten om og kjennskapen til norsk designindustri. Og så håper vi på å begeistre flere til å velge norsk.