Norsk Industri

Innhold

Invitasjon til nominering og utdeling av Norsk Industris bransjepriser

Aktuelt, Designrommet, Møbel+interiør

Publisert

I forbindelse med årets Designindustrikonferanse 27. april deler bransjeforeningen møbel+interiør i Norsk Industri ut bransjens egne priser.

Det skal deles ut priser innen kategoriene Årets produkt, Årets merkevarebygger, Årets eksportbedrift og Klassikerprisen. Dette skjer på Designindustrikonferansen, oppfølgeren av Møbel- og interiørkonferansen.

> Les mer om konferansen og meld deg på

Designindustrikonferansen er designindustriens største og viktigste møteplass. Mer enn 120 beslutningstakere samles. Årets konferanse arrangeres torsdag 27. april på DOGA, Oslo. I forbindelse med konferansen deler Norsk Industri møbel+interiør ut bransjens egne priser til bedrifter for bedrift/produkt som har utmerket seg i løpet av 2016.

Prisene for årets produkt og merkevarebygger ble innstiftet i 2013 og skal gi ekstra honnør til bedrifter som "har gjort det lille ekstra" for å fremme egen merkevare, og til produkter som utmerker seg særlig med god design og kommersielt potensiale. I 2015 kom også prisene for Årets eksportbedrift og Klassikerprisen.

Det settes ned en jury som skal behandle forslagene, som får bransjens Knut Skoe som sekretær. Knut har vært med på å dele ut prisene i tre av de fire årene. De siste årene har juryen dessuten hatt følgende representanter: Fra NIL, redaktør i interiørmagasin, designsjef i industribedrift, fra handelsleddet og fra Norsk Industri. Kandidatene er nominert av bransjen selv.

Forslag sendes til bransjesjef Egil Sundet. Frist for innsending er 6. april.

De innkomne forslagene er vurdert etter følgende kriterier;

  • Kommersiell suksess
  • Unikhet i design
  • Norsk profil
  • Merkevarebygger
Tidligere vinnere

I 2016 ble Årets produkt vunnet av Grande Fabrikker AS med Hlin kroken og Årets merkevarebygger ble vunnet av Vestre AS. Klassikerprisen gikk til Variér Furniture AS for stolen Ekstrem, design Terje Ekstrøm. Årets eksportpris gikk til Hilding Anders Norway AS for merkevaren Jensen.