Tema: Internasjonalisering

Publisert

Mange ikoner som illustrerer sosiale medier

Illustrasjon fra Helle Hoås sin presentasjon på Designindustriens medlemsmøte. Foto: Helle Hoås

Designindustriens digitale medlemsmøtet den 26. januar hadde Internasjonalisering som tema.

Vi fikk bl.a et inspirerende innblikk i salgstrender på sosiale medier akkurat nå av Helle Hoås som er SoMe-ekspert hos Sannum & Bergestuen. Plattformene Instagram og Pinterest stikker seg ut både i Norge og internasjonalt for designvarer og helt ferske tall fra Ipsos SoMe-tracker viste andelen av befolkningens bruk av de ulike plattformene.

Gode, sanne historier er alltid kjernen og bedrifter som er bevisste sitt samfunnsansvar blir elsket.

Vi lærte at vi alltid må huske:

Målgruppe, målgruppe, målgruppe!

Tillit! Tillit! Tillit!

Verdi, verdi, verdi!

Innhold, innhold, innhold!

Eksportsenteret i Innovasjon Norge sitter på mye nyttig kompetanse for bedrifter som jobber internasjonalt eller ønsker å jobbe med eksport, og dere kan ta kontakt med de for alle typer spørsmål. På møtet snakket de bl.a om strategier for å gå inn i nye markeder, distributører vs. agenter, internasjonale kontrakter og netthandel, internasjonalt lovverk, immatrielle rettigheter, logistikk og transport, samt ulike typer dokumentasjon man må ha på plass.

Her er det mye informasjon å hente og vi anbefaler å bruke Eksportsenteret ved behov.

Dersom dere ønsker å få tilsendt presentasjonene så ta kontakt.

Møteplasser i 2023

Designindustrien fikk også snakket om eksportundersøkelsen som vi gjennomførte i høst og de ulike møteplassene i 2023. InsideNorway er på plass på ICFF i New York i mai, hvor arbeidet er godt i gang med pressemeldinger og nyhetsbrev. 11 bedrifter som deltar på Global Growth-programmet vil også være til stede i New York i mai.

Felles utstilling under London Design Festival i september er under planlegging.

Ta kontakt dersom dere vil vite mer om de ulike møteplassene, det er fortsatt mulig å melde seg på til ICFF på Manhattan.

Profil bilde