Norsk Industri

Innhold

Designindustriens bransjepriser til Flokk, Jensen, VAD og Fora Form

Aktuelt, Nyhet, Designrommet, Designindustrien

Publisert

Flokk ble kåret til Årets eksportbedrift, og mottok også Innovasjonskraftprisen 2018.

Flokk ble kåret til Årets eksportbedrift, og mottok også Innovasjonskraftprisen 2018.

Fire av landets fremste designindustribedrifter gjorde rent bord under Innovasjonskraft 2018, som ble arrangert 26. april.

Fora Form vant Årets produkt med loungestolen «Camp».

Produsentene Fora Form, Flokk, Jensen og VAD ble hedret med totalt fem bransjepriser. Overrekkelsene skjedde under Innovasjonskraft 2018, som ble arrangert i regi av Norsk Industri Designindustrien, Design og arkitektur Norge (DOGA) og Patentstyret.

Årets produkt: Fora Form, for «Camp»

Loungestolen «Camp» designet av Anderssen & Voll er et enkelt og komfortabelt møbel særlig utformet for kontraktsmarkedet. Lenestolen er perfekt for sosiale møteplasser og venteområder. Den er komponert av en liten håndfull tydelige elementer, der spenningen mellom de rektangulære putene og den frie bøylen er selve signaturen til stolen.

– Stolen har et visuelt uttrykk som virkelig står fram i en ellers fyldig møbelkategori. Fora Form har lang tradisjon for å bruke designere, og produktene deres er populære blant interiørarkitekter både i Norge og internasjonalt, kommenterer bransjesjef Egil Sundet i Designindustrien.

VADs elegante «Contura» fikk Klassikerprisen under Innovasjonskraft 2018.

Klassikerprisen: VAD, for «Contura»

«Contura» er en regulerbar hvilestol med klare skulpturelle kvaliteter. Stolen røtter går tilbake til 1980-tallet, da designeren Svein Asbjørnsen samarbeidet med SAS for å forbedre komforten ved lange flyreiser. Stolen har vært på markedet sammenhengende siden 1994.

– Selv om «Contura» kom i etterkant av den såkalte gullalderen til norsk design, er den i aller høyeste grad en klassiker. Den er elegant og gjenkjennelig, og samtidig usedvanlig komfortabel, særlig i liggestilling. Derfor er det ikke rart at stolen fremdeles er like aktuell i 2018, både i Norge og på eksportmarkedene, sier Sundet.

Årets eksportbedrift: Flokk

Gjennom organisk vekst og en rekke oppkjøp av europeiske konkurrenter, er Flokk i dag den største aktøren innen kontorstoler og møblering av arbeidsplasser i Nord-Europa. Konsernet har en samlet omsetning på om lag tre milliarder kroner. En del av produksjonen foregår fra Røros, og 80 prosent av stolene som lages her selges utenfor Norge.

– Det er rett og slett imponerende å se på hvordan Flokk har bygget seg opp til å bli en ledende internasjonal aktør. Her er organisk vekst og målrettet eksportsatsing blitt kombinert med strategiske oppkjøp, samtidig som Flokk hele tiden har klart å være en foregangsbedrift innen ergonomi og bærekraft, uttaler Sundet.

Jensen gikk til topps i kategorien Årets merkevarebygger.

Årets merkevarebygger: Jensen

Jensen har gjennom mange år bygget seg opp til å bli en av de sterkeste møbelmerkene i Norge. Madrassene har en sterk posisjon i Europa, og Jensen-merkenavnet er en viktig del av kolleksjonen til den globale madrassgiganten Hilding Anders.

– I mer enn 70 år har Svelvik-produsenten utviklet kvalitetsmadrasser. De har bygget opp merkevaren sin gjennom å ta eierskap til god søvnkvalitet, noe mange mennesker strever med i en hektisk hverdag. Jensen er uten tvil en verdig vinner, sier Sundet.

Innovasjonskraftprisen: Flokk

Innovasjonskraftprisen 2018 er en ny pris som deles ut av Norsk Industri, Design og arkitektur Norge og Patentstyret. Egil Sundet i Designindustrien forteller at det var umulig å komme utenom Flokk som prisens første mottaker.

– Flokk har en særdeles sterk kultur for forskning og utvikling, både innenfor design, funksjonalitet, ergonomi og miljø. Gjennom langsiktig satsing på nyskaping har de tatt en unik lederposisjon innenfor sitt segment i Europa, og på mange måter kan du si at Flokk har forandret måten vi ser på kontorstoler på, sier Sundet.

> Se bilder fra Innovasjonskraft 2018

Denne artikkelen er skrevet av Pressenytt for Designindustrien. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.