Norsk Industri

Innhold

Designindustrien ønsker deg en riktig god sommer!

Aktuelt, Designindustrien

Publisert

Egil Sundet, bransjesjef i Norsk Industri Designindustrien.

Egil Sundet, bransjesjef i Norsk Industri Designindustrien.

Vi kan ta sommerferie med god samvittighet. For designindustrien økte eksporten etter fem første måneder i år med 6,2 prosent. I fjor økte produksjonen med 3 prosent, mens vi ikke har tall for i år ennå.

For bransjeforeningen har vår medlemsvekst de siste årene også fortsatt i 2018, og vi har nå 137 medlemsbedrifter. Lanseringen av Veikartet i januar har vært vellykket og nå inviteres det til en pilot på Eksportutvikling, som er en av de virkemiddelordningene vi har bedt om.

Det er ellers mange saker vi jobber med. Når det gjelder veikartet er det viktig fremover å få et program for produktutvikling/design, merkevarebygging og mer effektiv produksjon. Videre har vi fått nedstrøms FoU opp på sakskartet, sammen med klyngen Norwegian Rooms som skal utvides til flere ferdigvarebransjer og søke NCE status til høsten. Offentlige anskaffelser og miljøkrav er en arbeidskrevende sak, og det er ingen tvil om at miljø blir et viktigere krav som etter hvert de fleste må levere på.

Andre saker som kan nevnes er at det ikke blir endringer av returluftordninger, da trestøv ikke er et problem i fabrikkene. Noen andre saker på dagsorden er problemstillinger knyttet til utslippsløyver og statsstøttet usunn konkurranse fra offentlige foretak.

På eksportsiden har vi også i 2018 bidratt til eller arrangert eksportaktiviteter i Milano og New York, og til høsten kommer Wien.  I april holdt vi Designindustrikonferanse=Innovasjonskraft sammen med DOGA og Patentstyret med nesten 200 deltakere og meget god evaluering.  Til høsten vil vi ha et seminar om "Merkevare og digital synlighet" den 19. november på Gardermoen under Industri Futurum, og 18. oktober om kvalitet og miljø, Møbelfakta, i konsumentmarkedet.

- Jeg inviterer dere til å ta kontakt med meg ved spørsmål til dette eller diskutere nye aktiviteter, sier bransjesjef Egil Sundet.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!