Foto:

Norske hurtigbåter skal frakte øyhoppere i Hellas

Aktuelt, Maritim

Publisert

Brødrene Aa har blitt tildelt kontrakt for bygging av tre miljøvennlige hurtigbåter som skal frakte passasjerer rundt i det østlige Middelhavet. Illustrasjon: Brødrene Aa

Illustrasjon av miljøvennlige hurtigbåter fra Brødrene Aa. Foto:

Brødrene Aa har blitt tildelt kontrakt for bygging av tre miljøvennlige hurtigbåter som skal frakte passasjerer rundt i det østlige Middelhavet.

– Dette er en kontrakt som vi er utrolig stolte av, ikke minst fordi den er inngått midt i en pandemi. Vi fikk denne kontrakten fordi vi leverer energieffektive og miljøvennlige hurtigbåter, og vi er stolte av å ha inngått partnerskap med Attica, som er et ledende shipping-selskap i Middelhavet, og vi setter stor pris på at de ønsker å ta i bruk vårt nye Aero-design, sier Tor Øivind Aa, konsernsjef i Brødrene Aa.

Brødrene Aa er et flott verft i Hyen, som de siste 20 årene har spesialisert seg på bygging av energieffektive hurtigbåter i karbonfiber. Ved å bygge i karbonfiber oppnår en store vektbesparelser, noe som er av avgjørende betydning for energiforbruket og derved miljøbelastningen når en skal seile i store hastigheter. Båtene har også annen miljøbesparende teknologi, som store solcellepaneler.

– Det er gledelig at Brødrene Aa har signert en slik stor kontrakt, og spesielt er det imponerende med en internasjonal kontrakt når en vet hvor vanskelig det er å møtes for å gjøre forhandlinger. Vi gratulerer verftet med kontrakten!, sier Lars Gørvell-Dahll, bransjesjef for Maritim bransjeforening i Norsk Industri.

Attica Group betaler 21 millioner euro, rundt 220 millioner kroner, for de tre fartøyene. Kjøpet er finansiert med lån fra Eksportkreditt Norge og den greske banken Alpha Bank. Lånet fra Eksportkreditt er garantert av GIEK.

Les mer:

> Contract awarded for three catamarans for Attica Group (braa.no)

> Norske hurtigbåter skal frakte øyhoppere i Hellas (giek.no)