Norsk Industri

Innhold

Kongsberg Gruppen kjøper Rolls Royce-selskap

Aktuelt, Nyhet, Maritim bransjeforening

Publisert

Foto: Kongsberg Gruppen

Foto: Kongsberg Gruppen

Kongsberg Gruppen har inngått en avtale med Rolls-Royce om kjøp av Rolls-Royce Commercial Marine. De to partene er enige om en verdsettelse av selskapet på 500 millioner britiske pund, tilsvarende 5,3 milliarder kroner.

– Kongsberggruppen er ledende på automasjon, navigasjon og styringssystemer, mens Rolls-Royce Commercial Marine er komplementære med sine leveranser av propeller, fremdriftssystemer, dekkshåndteringsutstyr og skipsdesign. Sammen har selskapene ledende posisjoner innen digitalisering, «ship intelligence» og konsepter for autonomi. Ved å slå dette sammen posisjonerer vi oss som en strategisk leverandør av komplette løsninger for fremtidens maritime industri, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen.

- Det er svært hyggelig at Rolls Royce fikk en norsk eier. Kongsberg Gruppen har befestet sin stilling som et av de viktigste lokomotiv i industri-norge. De to selskapene er ledende på sine områder, sammen vil disse styrke den maritime klyngen og bli et internasjonalt flaggskip, sier adm. dir. i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen.

Les mer:

KONGSBERG has entered into agreement to acquire Rolls-Royce Commercial Marine (Kongsberg Gruppen)

Kongsberggruppen kjøper Rolls-Royce-selskap (dn.no)