Norsk Industri

Innhold

Havyard vant storkontrakten på fem ferjer

Stig Magne Espeseth fra Havyard Design & Solutions, Lasse Stokkeland fra Havyard Ship Technology og Tor Leif Mongstad fraPower & Systems

Stig Magne Espeseth fra Havyard Design & Solutions, Lasse Stokkeland fra Havyard Ship Technology og Tor Leif Mongstad fra Power & Systems gleder seg over storkontrakt med Fjord1 der Havyard både designer, leverer utstyr og bygger. (Pressefoto)

Havyard innfrir knallharde miljøkrav og får både levere design, utstyr og bygge de fem nye Fjord1-ferjene. Samlet kontraktsverdi er i overkant av en milliard kroner.

Havyard Ship Technology har alt tre ferjer under bygging ved verftet i Leirvik i Sogn og tar med denne totalleveransen virkelig steget inn i transportmarkedet og ikke minst blir konsernet en ledende leverandør av elektriske ferjer.

- Vi har dratt nytte av den samlede kompetansen vi har som maritimt teknologikonsern der alle disipliner har vært involverte i samarbeid mellom forretningsområdene Design & Solution, Ship Technology og Power & Systems. Dette har vært avgjørende for at vi kunne tilby en totalløsning som innfridde de svært strenge miljøkravene til disse ferjene, sier konsernsjef Geir Johan Bakke i Havyard.

Han er glad for at Havyard bidrar og tar del i den grønne revolusjonen innen dette feltet.

- Med disse ferjene tar vi i bruk mulighetene som ligger i digitalisering og gir både oss og Fjord1 et solid fotfeste i framtida og den fjerde industrielle revolusjonen.

- En meget flott ordre til Havyard! Gratulerer!, sier bransjesjef for maritim bransje i Norsk Industri, Lars Gørvell-Dahll.

> Les mer her