Norsk Industri

Innhold

Årets vinner av Skipsbyggerienes fond for forskning og utdannelse

Dagfinn Weber-Laumann med bransjesjef for maritim bransje i Norsk Industri, Lars Gørvell-Dahll.

Vi gratulerer Dagfinn Weber-Laumann fra Fiskerstrand som vinner av årets forskning- og utdanningspris! Prisen ble utdelt på Verftkonferansen 2016.

Dagfinn er fra Ålesund, og begynte ved Fiskerstrand Verft som TAF-lærling i 2008. Han gikk da på Haram videregående skole. I 2011 deltok han i Leonardo-programmet (Italia, Euroship IV). Han tok fagbrevet som industrimekaniker til normert tid, i 2012. Etter dette begynte han som mastergradsstudent ved NTNU i Trondheim, hvor han fremdeles studerer.

Dagfinn var med på "Revolve NTNU" i 2013, en studentorganisasjon som utviklet en prototype på racing-bil (Formel 1). Kun noen av verdens beste studenter innen dette faget får være med på dette. Dagfinn er fremdeles ansatt ved Fiskerstrand Verft, men har for tiden studiepermisjon, og jobber ved Fiskerstrand Verft i sommerferiene.

Fra yrkesfag til høyere utdannelse

Dagfinn er et godt eksempel på hvordan man kan gå fra fagarbeider og videre til høyere utdannelse. Den praktiske og teoretiske erfaringen han har fra tiden som industrimekaniker her ved verftet vil komme han og fremtidig fagutvikling til gode i senere tid.

Ved Fiskerstrand Verft har vi i en årrekke satset på lærlinger, både i gode tider og mer utfordrende tider (markedsmessig). Per i dag har vi 10 lærlinger i bedrift innenfor 4 fagområder og alle lærlingene jobber aktivt i prosjektene våre. Vi er svært stolte av lærlingene våre, samt det arbeidet våre fagansvarlige gjør for å lære dem faget.