Norsk Industri

Innhold

Legemiddelindustrien

Legemiddelindustrien (LMI) er bransjeforeningen for legemiddelindustrien i Norge. Norske og utenlandske legemiddelselskaper som utvikler, produserer, selger eller markedsfører legemidler i Norge kan være medlem av foreningen.

Foreningen har som formål å ivareta medlemmenes bransjemessige interesser. Gjennom gode rammebetingelser sikrer vi norske pasienter tilgang til viktige medisiner som bidrar til helse og livskvalitet i Norge. LMI har inntatt en tydelig rolle som politisk påvirker og bidrar til en sterkere synliggjøring av legemiddelindustriens bidrag i samfunnet.

LMI skal være en framtidsrettet bransjeorganisasjon som fremmer nærings- og helsepolitiske syn på vegne av medlemsbedriftene. Ved å delta i felleskapet får bedriftene en mulighet til å påvirke hvilke saker vi jobber med overfor myndigheter og andre relevante aktører.

LMIs strategi 2014-2017

Visjon, strategi og hovedmål

Medisinske fremskritt for bedre helse

 • Sikre at rett pasient får rett medisin til rett tid
 • Være en del av løsningen på samfunnets helseutfordringer
 • Satse på forskning, innovasjon og næringsutvikling
 • Ta samfunnsansvar og etterleve høy etisk standard

Gå til Legemiddelindustrien

Aktuelt:

 1. Aktuelt, Gode historier, Nyhet, Legemiddelindustrien, Forskning og innovasjon

  Norsk helseoppfinnelse går som ei kule

  En norsk professor står bak en oppfinnelse som kan gi nytt håp for barn med kreft. De såkalte "ugelstad-kulene" produseres hos Life Technologies på Lillestrøm.

 2. Aktuelt, Nyhet, Legemiddelindustrien, Forskning og innovasjon

  Viktig å komme raskt fra ide til produksjon

  - På helseområdet er det svært relevant med en katapult, ettersom det ikke mangler på forskning innen helse. Det sa Stein Lier-Hansen da den nye Catapult Life Science ble åpnet hos GE Healthcare.