Norsk Industri

Innhold

Klokkertro på oppdrett

Petter Arnesen er ny fagsjef i Norsk Industri. Han skal først og fremst arbeide med implementeringen av veikartet for oppdrettsnæringen.

Petter Arnesen er ny fagsjef i Norsk Industri.

- Veikartet er kjempespennende og noe næringen virkelig trenger. Det er viktig å sette seg hårete mål, ikke minst hva angår teknologi og teknologiutvikling. Veksten i denne næringen må være bærekraftig, ikke minst sett i lys av målet om å femdoble produksjonen og seksdoble verdien på Norges totale eksport av sjømat, sier Arnesen.

I sin profesjonelle rolle forholder han seg naturlig nok til de utfordringer og muligheter som oppdrettsnæringen har.

- Jeg har jobbet mye med miljø og bærekraft. Mitt mål er at jeg om få år skal kunne gå ut på gaten og få positive tilbakemeldinger fra folk jeg møter om norsk oppdrettsnæring. Jeg tror vi må ta inn over oss at vi har vært alt for dårlige til å fortelle hva som skjer i næringen. Vi må kunne stille opp og ta diskusjonene med våre meningsmotstandere. Veikartet blir viktig også i denne sammenheng, sier Petter Arnesen.

Arnesen kommer fra Marine Harvest, er 60 år og har en doktorgrad fra NMBU på Ås. Han er opprinnelig fra Bergen, men bor nå i Oslo. Arnesen har også vært bosatt i Chile og har flere år i Afrika bak seg. Arnesen er gift og har både barn og barnebarn. Han setter pris på friluftslivet. Han trener, går på ski, bader og padler.