Norsk Industri

Innhold

Så seiler vi på Oslofjorden

Aktuelt, Grafisk bransjeforening

Publisert

Lukten av tang og tare, sjøsprut i håret, havblikk og stor stemning kanskje med "Hør skipsklokkens klang" med Erik Bye, i øret. Det kan bli rammen for årets populære båttur med vakre S/V Legend. Turen er for medlemmer av Det Grafiske Selskap og Grafisk bransjeforening Øst. Torsdag 6. juni kl 17.00 går vi om bord ved Rådhusbrygge 3.

Opplegget blir som tidligere; god mat, godt drikke, topp stemning og hyggelige folk.

Priser og påmelding kommer snart!

Briggen S/V Legend er en myteomspunnet, historisk skute fra 1915 hvor du opplever atmosfæren fra gamle tiders seilskuter, samtidig som fartøyet er tilrettelagt for dagens høye krav til sikkerhet og komfort. Legend er i tillegg Blueflag registrert og Norges eneste seilende miljøfyrtårnsertifiserte fartøy.

Hun er bygget i Schweningan i Nederland i 1915 som frakt- og fiskeskip. Under første verdenskrig ble hun meldt savnet i den engelske kanalen, men ble funnet overgitt i Congo-elven av en fisker og fraktet tilbake til Nederland.

Under andre verdenskrig ble hun brukt av den nederlandske motstandsbevegelsen frem til 1944, hvor hun igjen ble meldt savnet. I 1947 dukker hun opp ved New Foundland – uten spor av mannskapet eller hvordan hun hadde havnet der. 

Etter en lang og myteomspunnet reise blir hun i 1955 solgt til Norge, og blir  restaurert tilbake til en seilskute.