Møklegaards Trykkeri as og HG Media as blir alliansepartnere

Aktuelt, Grafisk

Publisert

Fire menn utenfor et kontorbygg

Fra venstre: Produksjonssjef Lars Christoffersen i HG Media, utviklingssjef Halvor Børresen Møklegaards Trykkeri/Lundeby Gruppen, daglig leder Jørn Våraker HG Media, daglig leder Åsmund Krogstad Møklegaards Trykkeri. Foto: Nichlas Simmons fra Møklegaards Trykkeri

Møklegaards Trykkeri as, har inngått avtale med HG Media as om å innfusjonere HG Media sin offset avdeling, inkludert maskiner i Møklegaards Trykkeri (Lundeby as er eier). HG Media får med det en eierandel i Møklegaards Trykkeri as.

Avtalen innebærer også et krysseierskap og et utvidet samarbeid på produkter og tjenester mellom bedriftene.

Møklegaards Trykkeri as produserer alt fra tidsskrifter og bøker, til reklametrykksaker, brosjyrer, plakater og butikkmateriell. HG Media as har en moderne digital trykk maskinpark, samt tilbyr tjenester innen design, rådgivning, dekor og skilt.

HG Media as ønsker å øke sin konkurransekraft innen offset segmentet, og fant ut at den beste løsningen var å gå inn på eiersiden i Møklegaard istedenfor å ta flere store investeringen på egenhånd. Samtidig ønsker Møklegaard å øke sine satsing mot digitale tjenester, og har derfor kjøpte seg inn i HG Media as for å gjøre en felles satsing og vekst.

HG Media

- Vi vokser ut av våre lokaler og ønsker fortsatt styrke vårt fokus mot digital trykk, dekor/skilt, design og rådgivning sier daglig leder Jørn Våraker i HG Media as. I den forbindelse føler vi det naturlig å innfusjonere offset avdelingen til Møklegaards Trykkeri som har et moderne og konkurransedyktig trykkeri. De ønsker å vokse i dette segmentet.

Møklegaards Trykkeri

- Dette passer oss meget bra, da vi ønsker det samme. Vi ser mange fordeler og synergi effekter av dette utvidede samarbeidet, sier daglig leder i Møklegaards Trykkeri as, Åsmund Krogstad. For det første får vi tilført ønsket volum i offset segmentet. Og i tillegg får vi et nært samarbeid med en dyktig aktør i HG Media som har høy kompetanse og maskinpark innen digital trykk, design, rådgivning, dekor og storformat.

Bedriftene kommer til å utfylle hverandre på en god måte som både eksisterende og nye kunder kommer til å nyte godt av.

Lundeby

- Med denne veksten av volum i offset segmentet, sammen med bredden av våre øvrige produkter og tjenester i Lundeby gruppen, vil dette være en betydelig fordel for våre kunder uttaler daglig leder i Lundeby Gruppen, Helge Gabriel Lundeby.

Møklegaards Trykkeri er lokalisert sentralt i Fredrikstad, har i dag 13 ansatte, omsetter for ca 23 millioner kroner. Lundeby GF as er eier. HG Media er lokalisert på Rud i Sandvika, har i dag 20 ansatte og omsetter for ca 33 millioner.

Lundeby GF as, en del av Lundeby Gruppen, har i dag 160 ansatte, og er en tradisjonsrik, familieeid bedrift innen grafisk ferdiggjøring, digital print av reklamemateriell, logistikkhåndtering og lager.

For flere kommentarer, kontakt gjerne:

  • Åsmund Krogstad, daglig leder Møklegaards Trykkeri, telefon 922 66 719
  • Jørn Våraker, daglig leder HG Media, telefon 913 21 250
  • Helge Gabriel Lundeby, daglig leder Lundeby Gruppen, telefon 958 40 650