Mester i grafisk ledelse på et halvt år

Aktuelt, Grafisk

Publisert

Tre personer ser på en laptop

Foto: AdobeStock.

Hvis du kan tenke deg å ta mesterutdannelse i faglig ledelse i grafisk, så er det mulig gjennom Folkeuniversitetet denne våren. Undervisningen skjer dels ved frivillige, fysiske samlinger og dels digitalt. Første samling er 12. mars.

Det blir videoforelesninger, fagstoff og innsendingsoppgaver. Det skalk også utføres en Mesteroppgave. Den gjennomføres som et prosjekt med selvvalgt tema og problemstilling. Mesteroppgaven utgjør 40 % av studiet.

Som nettstudent får du personlig oppfølging av en erfaren veileder som gir konkrete tilbakemeldinger på alle oppgaver du leverer, og som står til disposisjon for å svare på praktiske og faglige spørsmål. 

Mesterutdannelsen koster i utgangspunktet 51 000 kroner, men du innvilges 10 prosent rabatt, og er du medlem av Grafisk Utdanningsfond kan du søke om et tilskudd på 6000 kroner. Det er også mulig å søke LOs utdanningsfond, hvis du er fagorganisert.

Slik ser programmet ut:

  • Helgesamlinger: 6 helgesamlinger der vi møtes på et hotell ved Gardermoen
  • 7 lørdagssamlinger over nett (alle samlinger tas opp og overføres via nett)
  • Webinarer (lyd/bildesamlinger) noen utvalgte onsdager/torsdager (som tas opp slik at du kan se dem når det passer). Da møtes vi på nett for gjennomgang av utvalgte temaer
  • Individuell oppfølging av hver enkelt. Rett og slett en personlig trener. Du får tilbakemeldinger på alt du gjør av oppgaver, og direkte tilgang til faglærer
  • Vårt nettstudium er inkludert. Det betyr full tilgang til det komplette nettstudiet med videoer, webinarer og ytterligere fagstoff

Faglig ledelse bygger videre på Bedriftsledelse og knytter problemstillinger og metoder til konkrete utfordringer i eget mesterfag. Det blir lagt vekt på bevisstgjøring av det ansvaret du har og de holdningene du bør ha som mester.

Disse temaene inngår også: 

  • faglig ledelse og utvikling av en bedrift
  • kundebehandling og serviceledelse
  • produkt- og tjenesteutvikling 
  • prosjekter og prosjektledelse

Hvem er studiet for?

Utdanningen er for deg som vil søke Mesterbrev, og som har fagbrev/svennebrev innenfor Grafiske fag - se godkjente mesterfag hos Mesterbrev.

Du har gjennomført bedriftsledelse og ønsker å fullføre mesterutdanningen. I tillegg kreves ett års praksis i faget.

Les mer om mester-utdannelsen her