Norsk Industri

Innhold

Maskinskatten skal bort

Aktuelt, Grafisk bransjeforening

Publisert

De borgerlige partiene ble til slutt enige. Maskinskatten skal gradvis trappes ned over syv år. Denne form for beskatning er et hinder for nyetableringer og for mange etablerte bedrifter en betydelig belastning.

For få uker siden besøkte kommunalminister Jan Tore Sanner Merkur Grafisk for å bli orientert om virkningene av denne uforutsigbare beskatningen.

- Dette er en viktig seier for industrien og viljen til å investere i Norge for å utvikle industrien og trygge arbeidsplassene fremover. Vi kunne godt tenkt oss å få skatten fjernet raskere, men konstaterer at det var harde tak mellom mange kommuners ønske og industriens posisjon, så vi verdsetter det endelige utfallet, sier adm. dir. i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen.

Partiene har landet på en løsning der maskinskatten opprettholdes i 2018, mens mange industribygg retakseres slik at det blir klart hva som tilhører bygget. Deretter – i 2019 – starer en syv års periode hvor skatten fases ut med en syvdel pr år, for så å forsvinne i sin helhet fra 2026. Da det er taksten for 2018 som gjelder som basis for beskatning for årene etter, betyr dette at nyetableringer i 2019 og senere vil slippe maskinskatt, siden de ikke har noen skattetakst fra 2018.