Norsk Industri

Innhold

Julemiddag med Grafisk Øst

Aktuelt, Grafisk bransjeforening

Publisert

Det Gamle Raadhus

Foto: Det Gamle Raadhus

Grafisk bransjeforening Øst inviterer til julemiddag torsdag 21. november. Garantert god stemning - meld deg på.

Vi møtes på The Dubliners først fra klokken 17:30. Julemiddag serveres i Det Gamle Raadhus fra klokken 20:15. 

> Her kan du melde deg på

På The Dubliners er det reservert eget rom til oss. I fjor var det mange som valgte å ta et lite vorspiel her. Et par kvartaler unna ligger Det Gamle Rådhus, velkjent for god mat og unik atmosfære. Her kan deltagerne velge mellom lutefisk, pinnekjøtt eller en annen god rett (ikke ribbe), og egnet drikke.  

Det Gamle Raadhus er faktisk ett år eldre enn Engebret hvor vi hadde vårt arrangement i fjor.

Litt om historien til spisestedet

Det Gamle Raadhus ble bygget i 1641, under ledelse av rådmann Lauritz Hansen, og med støtte fra Kong Christian IV, som ga et bidrag på 1000 riksdaler. I tillegg til å være byens rådhus var bygningen også et samlingssted for borgerskapet. Og i de mørke kjellerne måtte forbryterne sone sine straffer etter at dommen var falt. Det Gamle Raadhus var byens eneste større forsamlingslokale, her ble det også holdt fester, teaterforestillinger - og gudstjenester.

I de første 100 år av bygningens historie hadde bygningen også et trappetårn som ble brukt til brannovervåkning. Myten sier at dette ble revet av svenskene for å gi friere sikt over byen under Karl XIIs beleiring i 1716, men man regner med at trappetårnet ble revet på grunn av dårlig vedlikehold. I 1739 ble gården solgt på auksjon til enken etter general Patroclus Rømeling.

Hun restaurerte gården, som da var i en dårlig forfatning. Først i 1856 ble det åpnet restaurant i gårdens første etasje, gårdens eier het da Matheus Helseth og han var også restauratør. Dette skjedde året før Engebret Cafè åpnet sine dører! (Kilde: www.gamleraadhus.no)

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!