Norsk Industri

Innhold

Grafisk vårstemning og gjenvalg

Aktuelt, Grafisk bransjeforening

Publisert

Helge Gabriel Lundeby fra Lundeby & Co Bokbinderi er gjenvalgt som leder av Grafisk bransjeforening Øst på årsmøtet og fagseminaret på Støtvig Hotel, Larkollen.

Det er andre gang distriktsforeningen samler sine medlemmer på Støtvig. De øvrige i styret er: nestleder Sissel Sjølie Nielsen, Oslo Silketrykk, styremedlemmene Einar Simensen, Hamar Media, Henrik Hartberg, 07 Media, Lars Christophersen, HG Media og Elin Hanssen, Bokbinderiet Johnsen. Varemedlem er Anita Frøland, Andvord Grafisk.

Det faglige

Når over 30  representanter for grafisk bransje er samlet, er stemningen på topp. Det ble god tid til sosialt samvær og bowlingturnering i tillegg til flere interessante presentasjoner.

-De fleste grafiske bedriftene bestemmer selv om de vil eksistere om ti år, sa Morten Reitoft fra Inkish TV som ble utfordret på å besvare- hvor mange trykkerier vil det være i Norge om ti år.

Han understreket at bransjen må ta noen utfordringer innover seg. -Vi må følge med på den teknologiske utviklingen, brukervaner, vår egen innstilling, endringer i oss selv, distribusjonsløsninger og ta utfordringen i nye markeder. Selvfølgelig er det noen som av ulike årsaker ikke vil eksistere om ti år, sa Morten Reitoft. Men Reitoft var klar på at markedet vil alltid gi oss nye muligheter.

Mange i foreningen er opptatt av å tilegne seg mer informasjon om innholdsmarkedsføringens muligheter, Det var temaet for Inger Marie Spange fra 07 Moss.

Erling Dokk Holm innfridde forventningene i sitt innlegg om designets rolle i en multikanalverden. Dokk Holm er kjent fra norsk samfunnsdebatt rundt byplanlegging og arkitektur,

Rolf Wesenberg fra Opplæringskontoret for visuell kommunikasjon orienterte om det nye faget som snart er en realitet: Grafisk produksjonstekniker. Han understreket hvor viktig det er for rekrutteringen at bedriftene i grafisk bransje ser hvilke spennende lærlingemuligheter som ligger i denne omleggingen av utdannelsen.

Hovedforening- leder Rune Løberg fortalte om den rivende utviklingen BK Grafisk har gjennomgått de siste ti årene, og bransjesjef Magnus Thorkildsen orientert om saker  foreningen arbeider med.

Harald Meyer Ottho fra Considium som tidligere har vært kursleder for bransjeforeningen tok for seg hva som ligger i begrepet resultatledelse, og med lokale kunnskaper om Larkollen fikk deltagerne en spennende muntlig omvisning.

Bransjeforeningens nye advokat Birgitte Stenberg Kravik orienterte om vårens tariffoppgjør.

Etter generalforsamlingen ble det sosialt samvær blant annet med en bowlingturnering hvor vinnerne forblir en hemmelighet.

Noen av presentasjonene:

Rune Løberg, BK Grafisk

Harald Meyer Ottho fra Considium

Årsmøtepresentasjon

Morten Reitoft, Inkish TV