Norsk Industri

Innhold

Grafisk senior agent for OMIKAI

Aktuelt, Grafisk bransjeforening

Publisert

Knut Grav, en senior i det grafiske miljøet, har ikke tenkt å pensjonere seg med det første. Etter en lang karriere blant annet i familiebedriften Haslum Grafisk og HG Media, er han blitt agent i Norge for programvare-leverandøren Omikai.

- Jeg fikk virkelig sansen for det skybaserte kalkyle og planleggingsverktøyet Omikai som jeg hadde ansvaret for å ta i bruk og følge opp i HG Media. Vi var og er veldig fornøyd med effekten av Omikai, sier Knut Grav.

Knut Grav, grafisk

Knut Grav. Foto: Pål Stensaas / Norsk Industri

Da HG Media bestemte seg for Omikai tok Knut seks nettbaserte kurs og la inn alle spesifikasjoner for maskiner og produkter og ved årsskiftet 2019 var de i gang.

- Det er som å lære å kjøre bil. Etter kurset var vi i stand til å bruke systemet., men ved praksis blir du god og får fult utbytte av det. Da jeg etter avtale med HG om min sorti, ringte jeg gründeren Matthias Erlandsson i Omikai og spurte om jeg kunne være agent for dem i Norge. Jeg angrer ikke. Det er en fin fortsettelse av mitt arbeide i grafisk industri her i landet, sier Knut.

Han har fått en fin start på sin nye virksomhet. I Norge er det nå syv kunder som har tatt i bruk programvaren. Sist ut er Lundblad Media i Tromsø.

Lundblad er i gang med implementering av Omikai, og det skal være i drift på nyåret.

-Vi valgte dem etter anbefalinger fra andre i bransjen, og det blir en mye billigere løsning totalt sett enn det vi har benyttet frem til i dag, sier daglig leder Sturla Fossum i Lundblad Media.

Hva er det som er så spesielt med Omikai?

- For det første er det enkelt å installere og ta i bruk. Den er enkel å oppdatere og tilpasse endringer i bedriften. Du og kunden får en god oversikt og kontroll over hele verdikjeden fra nettbutikk til distribusjon og fakturering. ERP-systemet er skybasert og har kalkulasjon/ordrebekreftelse, planlegging, tidsregistrering, ekspedisjon og fakturering. Løsningen er bygget opp med produktmaler/momentmaler som tilpasses produktene som hver enkelt bedrift produserer eller selger. Systemet fanger opp papir- og tidsforbruk, og du kan følge hele produksjonsløpet, forteller Knut.

Omikai jobber kontinuerlig med utvikling av produktene. I 2021 lanseres en helt ny generasjon Omikai som vil gi økt fleksibilitet, åpenhet og effektivitet. Med sin satsing på tjenesteprodukter vil Omikai også kunne tilby forskjellige typer løsninger for å hjelpe bedrifter med å effektivisere sine prosesser og arbeidsmetoder og dermed øke lønnsomheten. Han nevner også at Omikai har et brukerforum hvor man kan fremme forslag til endringer og videreutvikling av systemet i den retningen brukerne ønsker.  Opplæringen i systemet står Knut for, og han er tilgjengelig på servicetelefonen.

Knut Grav begynte sin karriere i grafisk som lærling i reproteknikk hos AS Klisje, tok som flere andre i vår bransje, høyskolen i København (med stipend fra Grafiske Bedrifters Landsforening – forløperen til NHO Grafisk og nå Grafisk bransjeforening). Knut har arbeidet for Emil Mostue, vært produktsjef i Frogner Trykkeri, en periode som selvstendig konsulent, produksjons- og fabrikksjef for Elopak i Spikkestad samt konsulent i IGM. Alt dette før familiebedriften Haslum Grafisk kalte på ham.