Norsk Industri

Innhold

Grafisk balansekunst i Stavanger

Aktuelt, Grafisk bransjeforening

Publisert

Årets landsmøte i Grafisk bransjeforening er lagt til Stavanger 7. til 10. september. Allerede nå kan du melde deg på. -Vi har mye spennende å by på også i år- og satser på at stemningen blir minst like god som i Trondheim i fjor, sier bransjesjef Magnus Thorkildsen.

Landsmøtets røde tråd er Inspirasjon og Trender. Det blir flere eksempler fra våre egne virksomheter og med eksterne bidragsytere. Her blir det noe å ta med seg hjem for alle.

Balansert

Til tider kan det være en balansekunst å navigere seg frem i markeder og ny teknologi i grafisk bransje, men på landsmøtet blir det virkelig balansekunst av verdensklasse. Mannen som har tatt håndstående på en stabel av stoler ytterst på Prekestolen, Eskil Rønningsbakken, skal demonstrere sine unike ferdigheter under festmiddagen fredag. Men lørdagsmorgenen skal han få oss kjapt våkne med et inspirerende innlegg.

Mannen som har tatt håndstående på en stabel av stoler ytterst på Prekestolen, Eskil Rønningsbakken, vil gi oss et innblikk i balansekunstens verden.

Eskil har opptrådt for blant annet arabiske kongehus og Saddam Hussein, samt i en rekke internasjonale TV-produksjoner. Han begynte sin trening allerede som 5-åring. Som oftest ser vi ham balansere på kanten av høye fjell, bygninger, eller på kjøretøy i høy fart, eller der han tar i bruk alt fra sykler, line, stiger, stoler og andre objekter de fleste av oss har et forhold til.

Han er kjent over store deler av verden, og ble i 2011 tildelt en kinesisk pris for sin halsbrekkende balansekunst på kinesisk jord.. Han har også vært en positiv kulturambassadør i Russland. Programmet Superhumans som ble sendt på History Channel i 2010, beskrev Eskil som et unikum med superbalanse og nerver ut over det som de tidligere hadde sett. Dette ble også bekreftet av forskere på NTNU, som i samme program blant annet testet Rønningsbakkens evne til å kontrollere pulsen og kroppens naturlige reaksjoner i ekstreme situasjoner.

Sykkelfantomet

Til inspirasjon kan også Johan Kaggestad være. Han har gjennom mange år vært TV2’s velprofilerte og profesjonelle kommentator av Tour de France, verdens største sykkelritt.
Han er utdannet diplomøkonom ved Bedriftsøkonomisk Institutt. Han startet og ledet suksessbedriften NIKE International i Norge, som han drev i 10 år. Så her kan det bli noen gode tips og råd om hvordan nå ut til markedet med produkter og tjenester.

Kaggestad var landslagstrener i friidrett langdistanse i 9 sesonger, hvilket resulterte i 13 medaljer i OL, VM og EM. Han var også personlig trener for verdensstjernene Grete Waitz og Ingrid Kristiansen, og har i tillegg trent Ringerike Sykkelklubb, som blant annet har resultert i en verdensmester på sykkel i 1998.

Han er sportslig koordinator i Olympiatoppen for en rekke sommeridretter.
Han regnes også som en pionér på å bruke fysisk trening som en aktiv del av behandlingstilbudet for psykiatriske pasienter. Han trener pasienter og utvikler metoder ved Modum Bads Nervesanatorium.
Et initiativ som har fått stor nasjonal oppmerksomhet er Modum-prosjektet, som regnes som en nyvinning innen forebyggende og rehabiliterende helsearbeid.

Kaggestad har vært kultursjef i Modum kommune i 6 år, og har i mange år arbeidet som konsulent i næringsliv og organisasjonsliv.

Innholdsmarkedsføring

Jens Barland fra NTNU Gjøvik som blant annet har vært redaktør i Stavanger Aftenblad og i Schibsted skal snakke om innholdsmarkedsføring. Det er et tema som mange grafiske bedrifter vil ha glede av. Barland holdt et tilsvarende innlegg på Grafisk 2018, et seminar vi arrangerte i samarbeid med Grafisk Utdanningsfond i januar i år. Det ble veldig godt mottatt.

Ålgård Offset

Alle landsmøtedeltagerne med ledsagere er invitert til Ålgård Offset, en av de mest fremgangsrike grafiske bedriftene i Norge. Der blir det omvisning i et helt nytt produksjonsanlegg med landets største offsetpresser. Under oppholdet blir det også orientert om det spennende samarbeidet mellom HBO, Gunnarshaug og Ålgård Offset.

Sosialt

Torsdag kveld blir det et kom sammen-arrangement på det populære utestedet Hall Toll, festmiddagen blir på landsmøtehotellet Clarion Hotel Stavanger, mens lørdag ettermiddag samles vi i Oljemuseet for omvisning og bespisning på Bølgen & Moi før vi tar nachspiel på Sjøhuset med levende musikk.