Giverglede i grafiske bedrifter

Aktuelt, Grafisk

Publisert

Flere av medlemmene i Grafisk bransjeforening har fått positiv medieoppmerksomhet etter utdeling av gratis male- og tegnebøker til barnehagebarn. I tillegg har Barnekreftforeningen mottatt 2000 bøker til fordeling til barneavdelingene på fire av sykehusene foreningen følger opp.

I Nord-Norge er det utdelt over ti tusen av de aktuelle bøkene. Alle de norske og samiske barnehagene i Alta, Karasjok, Kautokeino og Porsanger har fått flotte tegnehefter.

Dette skriver Altaposten

Tegneheftet, som utgis på norsk av Grafisk Bransjeforening, har Bjørkmanns nå oversatt til samisk i samarbeid med Karen Anne Buljo. Slik kan de minste barna også lære om de samiske bokstavene og språket.

Den samiske versjonen har allerede før publiseringen blitt etterspurt fra både fjernt og nært, og vi er glade for å kunne bidra til samisk språkutvikling blant barna Uttrykksikonet smile:-) Heftet leveres ut gratis.

> Les saken hos altaposten.no

Glade og fornøyde barn

Tromsø-bedriftene Nornye & Konsepta og Lundblad Media har også gledet lokale barn.

 iTromsø skriver

– Vi ønsket å slå et slag for bransjen vår, sier Cato Henriksen, daglig leder i trykkeri- og reklamebedriften Norbye & Konsepta. Han forteller at det er snakk om flere titalls tusen tegnebøker som deles ut i Nord-Norge.

Fornøyde barn fra en barnehage i Østfold etter at bokbindermester Vidar Elfing var på besøk med bøker.

 

Norbye & Konsepta deler ut tegnebøkene til Hvalrossen barnehage på Håpet, Kvitungen barnehage i Hamna, Olsgård kommunale barnehage i Workinnmarka og Karvesletta barnehage på Kvaløya.

Lundblad Media på sin side har bestilt inn 5.000 bøker som skal deles ut til byens øvrige barnehager.

> Les saken hos itromso.no
 

 

Barnekreftforeningen gjør en solid innsats for kreftsykebarn og følger spesielt opp fire sykehus rundt om i landet. Grafisk bransjeforening overrakte 2 000 eksemplarer av boken til fordeling til disse avdelingene. En gave som ble godt mottatt.