Norsk Industri

Innhold

Førjulsfest i Rogaland

Aktuelt, Grafisk bransjeforening

Publisert

Hyggelig gjensyn, god kollegaprat og julemat var rammen rundt julearrangementet til Grafisk bransjeforening Rogaland. Lederen, Gaute Jakobsen i Ålgård Offset, kunne ønske 18 representanter fra de 11 medlemsbedriftene velkommen til bords.

Status for foreningen var Gautes tema. Bransjeforeningen har fått et nytt medlem i Rogaland, Kelly Reklame, som leverer skilt, bildekor, design, profileringsmateriell og innvendig og utvendig dekor.

Prosjektet "Stolt i grafisk" lever i beste velgående og inviterte i år til kurs i GDPR, og følger opp med nytt grafisk grunnkurs neste år.

Slik blir det nye Norsk Grafisk Museum i Stavanger. Illustrasjon: Norsk Grafisk Museum

I 2017 utga foreningen et praktbind om grafisk industri i regionen. Det er fortsatt noen eksemplarer igjen, og noen skal reserveres det nye Norsk Grafisk Museum som åpner i juni 2020. Byggestart er i mars neste år. Museet blir en verdifull ressurs for hele bransjen.

Fra administrasjonen i Grafisk bransjeforening møtte rådgiver Pål Stensaas. Han ga en oversikt over hva hovedstyret og administrasjonen arbeider med av saker, og nevnte at rekrutteringen til det nye faget grafisk produksjonsteknikk og lærlingeplasser er kommet godt i gang.