Norsk Industri

Innhold

Bytter til papir laget av jordbruksavfall

Aktuelt, Grafisk bransjeforening

Publisert

Avtale: Rele Jan Audun Luro og Marius Kallevik fra Meglerhuset Rele og Ørjan Risanger fra HBO. (foto Øyvind Ekre)

Meglerhuset Rele skal trykke sine boligprospekter, avtaler og kontrakter på miljøvennlig papir laget av jordbruksavfall. Selve trykkejobben skal utføres av Haugesund Bok & Offset (HBO) – Et bevisst valg i forhold til miljøet, sier Marius Kallevik hos Rele.

Haugesund Bok & Offset (HBO) er eneimportør av PaperWise i Norge, Danmark og Sverige

Meglerhuset Rele sine boligprospekter, kjøpekontrakter, skjøter, oppdragsavtaler, brev og andre papirrelaterte dokumenter og skjemaer skal i fremtiden trykkes på PaperWise-papir. Dette er en papirtype laget av jordbruksavfall i form av stenglene og bladene som er til overs etter innhøsting og etter at maten er fjernet fra planten.

 – Det er flere grunner til byttet. Vi ønsker å være fremoverlente og i forkant av utviklingen innenfor det som knytter seg til vår bransje, det være seg alt fra papir til teknologi. Papirtypen passer også godt til vår nye profil som inneholder naturfarge. Samtidig er det et bevisst valg i forhold til miljøet, sier eiendomsmegler og partner hos Rele, Marius Kallevik.

Miljøvennlig

– PaperWise er kanskje det mest miljøvennlige papiret som kan velges til en fornuftig pris per i dag. Vi ønsker at brukerne av PaperWise skal være eksklusive i sin bransje, og på den måte kan vi i HBO være med på trekke frem våre kunder som bærekraftige og miljøbevisste bedrifter, sier daglig leder hos HBO, Ørjan Risanger, og legger til:.

 – Vi er svært stolte av å få Meglerhuset Rele med på laget som en god ambassadør for vårt produkt.

Svært bra trykkvalitet

Kallevik i Rele forteller at meglerbedriften har hatt et bevisst forhold til miljøet også før papirbyttet.

– Vi var for eksempel tidlig ute også med elektronisk arkivering, slik at vi lagrer mailer osv. digitalt i stedet for å printe dem ut. Som Eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å lagre saksdokumenter i 10 år.

Han anslår videre at Rele trykker opp mellom 6.000 og 8.000 boligprospekter à ca. 50 sider i året. Ved trykking av prospekter er det svært viktig at lys og fargegjengivelse samsvarer med hvordan boligen faktisk ser ut i virkeligheten.

 – For at dette skal bli optimalt på trykk, er vi avhengige av et tett samarbeid mellom fotografen vår og trykkeriet. Dette opplever vi å bli møtt på hos HBO, og kvaliteten på det som har blitt trykket på det nye papiret til nå er svært bra, noe vi selvsagt er veldig fornøyde med, forteller eiendomsmegleren, og fortsetter:

– Inntrykket vårt av HBO til nå er at de, som oss, er veldig fremoverlente i forhold til å utvikle seg og sine produkter.

Emballasje og konvolutter

Ørjan Risanger i HBO opplyser at miljøvennlige PaperWise egner seg godt til alle typer trykkteknologi, både til små og store opplag, også til emballasje.

 – Vi holder også på å utvikle en serie PaperWise-konvolutter med naturfarger, noe som vil gi bedrifter en fin mulighet til også å velge en spennende, synlig og miljøvennlig identitet i all sin papirkommunikasjon. forteller Ørjan Risanger i HBO.

 

Fakta om PaperWise:

Papir og papp fra PaperWise produseres ved fabrikker i India og Columbia, produksjoner som har en svært sentral rolle i å utvikle disse lokalsamfunnene.

Produkter laget av papp og papir fra PaperWise: Skrivesaker, brosjyrer, notisblokker, kopipapir, konvolutter, flipover, skrivebøker, selvheftende notater, utsendelser, magasiner, bøker, etiketter, termiske kvitteringer, pakkemateriale for frukt og grønnsaker, beholder for snacks, poser for snacks, brødposer, matvarer i brettede pappbeholdere som for eksempel strøssel, tebokser, drikkebeger, hylser, i tillegg til emballasje for smykker, parfymer, apotek og utallige andre muligheter og applikasjoner – se mer på www.paperwise.no .

PaperWise gir avfall nytt liv, og kan resirkuleres opp til sju ganger.

I kombinasjon med den miljøvennlige produksjonsprosessen, gir PaperWise en miljøbesparelse på 47 prosent sammenlignet med FSC-papir basert på trefiber, og 29 prosent sammenlignet med resirkulert papir. Miljøberegningene refererer til hele kjeden, fra produksjonen av råmaterialene, produksjon, pakking og transport.

PaperWise er unikt fordi det er det første merket på det europeiske markedet som introduserer miljøvennlig, høykvalitets papir og papp av jordbruksavfall, med svært lav miljøpåvirkning.

Jordbruksavfallet hindrer avskoging av millioner av hektar ved å bruke det som råmateriale for papir og papp. Med bare 1,8 prosent av det årlige tilgjengelige jordbruksavfallet verden over, kan papirindustrien produsere alt papir og papp som brukes i Europa per år.

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne!