Glasopor er Månedens bedrift i NHO Innlandet

Aktuelt, Gode historier, Nyhet, Gjenvinning

Publisert

Næringssjef i Skjåk kommune Eli Johanne Lundemo, regiondirektør i NHO Åge Skinstad, kommunikasjonsrådgiver i NHO Innlandet Linn Alicia Slora Kristiansen, fabrikksjef Svein Lund, ordfører Elias Sperstad og direktør i Glasopor Kjell Håkon Helgesen.

Glasopor ble trukket frem på NHOs årskonferanse for sitt innovative bidrag til en grønn fremtid. I januar er de Månedens bedrift i NHO Innlandet.

Det norske industrieventyret Glasopor begynte i den lille bygda Skjåk i Gudbrandsdalen.

I dag omsetter selskapet for 100 millioner kroner i året, har over 30 ansatte (hvorav 14 i Skjåk), og sysselsetter enda flere indirekte gjennom blant annet transport. Miljøfokuset er fortsatt en integrert del av Glasopor, og i fjor kuttet fabrikken i Skjåk CO2-utslippene helt og reduserte den samlede energibruken sin med 30 prosent ved å bytte ut de gassdrevne smelteovnene og gå over til «kortreist» strøm.

Glasopor er et premium lettfyllings- og isolasjonsmateriale som lages av resirkulert emballasjeglass. Tidligere utgjorde det mest nedknuste glasset som leveres til gjenvinning et problem, fordi det ikke er mulig å bruke til å produsere ny glassemballasje. Med utviklingen av Glasopor kunne dette materialet i stedet komme til nytte, og samtidig løse problematiske byggeprosjekter.

> Les mer her