Norsk Industri

Innhold

Tronrud Engineering kåret til Norges smarteste industribedrift 2019

Aktuelt, Nyhet

Publisert

Vinneren av Norges smarteste industribedrift 2019 er Tronrud Engineering. F. v.: Adm. dir. Anne Marit Panengstuen i Siemens, grunnlegger og eier Ola Tronrud og daglig leder Svein Steinsvik i Tronrud Engineering og statsminister Erna Solberg. Foto: Norsk Industri

F. v.: Adm. dir. Anne Marit Panengstuen i Siemens, grunnlegger og eier Ola Tronrud og daglig leder Svein Steinsvik i Tronrud Engineering og statsminister Erna Solberg. Foto: Norsk Industri

I skarp konkurranse med en rekke sterke konkurrenter ble Tronrud Engineering kåret til Norges smarteste industribedrift 2019. Prisen ble utdelt av Erna Solberg under årets Industrikonferanse 7. mai.

Prisen deles ut av Siemens og Norsk Industri.

I arbeidet med å finne frem til de nominerte har juryen jobbet seg gjennom et enormt vurderingsgrunnlag, på jakt etter de som driver norsk industri videre. Av en rekke svært gode kandidater i år, valgte juryen ut tre selskaper som kjennetegnes av å ha kommet langt innen digitalisering og robotisering: Aarbakke, Tronrud Engineering og Moelven.

– Disse bedriftene viser hvordan det er mulig å drive verdiskapning til å leve av, og som vi andre kan lære av. Stor evne til omstilling og innovasjon gjør lokale hjørnesteinsbedrifter til globale markedsledere på sine felt – tross at produksjonen skjer i høykostlandet Norge. Dette gir grunn til optimisme på vegne av norsk industri, sier Anne Marit Panengstuen, administrerende direktør i Siemens.

- En strålende industriell rollemodell

Bedriften som trakk det lengste strået var Tronrud Engineering, en av Norges fremste leverandører av automatiseringsløsninger og maskinbygging. 

– Vinneren viser at det er mulig å komme langt med en alt-er-mulig-innstilling og ved å investere i moderne produksjonsmetoder. Dette er en strålende industriell rollemodell som ser muligheter og fordeler med digitalisering. Vinneren har også hatt besøk av begge mine statsråder som har vært næringsministere. De har begge har blitt imponert og inspirert over nivået på bedriften, sa statsminister Erna Solberg da hun delte ut prisen.

Imponert over nivået på digitalisering og robotisering

Tronrud Engineering på Eggemoen utenfor Hønefoss utvikler, produserer og leverer automatiseringsløsninger til kunder nasjonalt og globalt. Selskapet har for tiden 200 ansatte. Juryen har lagt vekt på at Tronrud Engineering har kommet langt innenfor digitalisering, benytter 3D-printing, digital tvilling-teknologi og robotisering for å optimalisere produksjonen.

– Tronrud Engineering er et imponerende industrieventyr – fra å starte i garasjen som et familiedrevet selskap til å ligge i front på flere områder blant annet innen digitalisering, sier direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri, som sitter i juryen.

Selskapet har nylig fått mye oppmerksomhet for å utvikle verdens raskeste pakkemaskin for poser, TCP 300. Maskinen ble blant annet trukket frem under årets Hannover messe som et eksempel på en av verdens fremste selskaper på dette området.

– Vinneren av årets konkurranse symboliserer håp, at det er mulig å komme langt med kreativ innstilling, og å investere i moderne produksjonsmetoder. Tronrud Engineering er et strålende eksempel på et familiedrevet norsk selskap som er kommet svært langt i å ta i bruk ny teknologi for å optimalisere produksjonen, sier Anne Marit Panengstuen i Siemens.

> Les også: Startet i garasjen – nå er Tronrud Engineering smartest i Norge (tu.no)

Juryen har bestått av:
  • Else-May Botten, fraksjonsleder i Stortingets Næringskomité
  • Jan Moberg, adm. dir. og ansv. redaktør, Teknisk Ukeblad
  • Torger Reve, professor, Handelshøyskolen BI
  • Odd Myklebust, prosjektdirektør, SINTEF
  • Anne Marit Panengstuen, adm. dir., Siemens AS
  • Hans Erik Vatne, teknologidirektør, Hydro
  • Knut E. Sunde, direktør for bransje og industripolitikk, Norsk Industri
Tidligere vinnere:

2018: Thermo Fisher Scientific
2017: Brunvoll
2016: GKN Aerospace
2015: Hexagon Ragasco
2014: Borregaard