Norsk Industri

Innhold

Statsministeren åpnet Mapeis nye fabrikk

Aktuelt, Nyhet

Publisert

Fabrikkåpning

Åpning av Mapeis nye fabrikk i Nord-Odal 1. oktober 2019. Statsminister Erna Solberg og adm. dir. Trond Hagerud. Foto: Mapei

Mapei har investert for 190 millioner kroner på Sand i Nord-Odal, i ny pulverfabrikk, nytt lager og transportkontor. 1. oktober var det høytidelig åpning med 250 gjester og statsminister Erna Solberg.

Med dette har bedriften utvidet arealet under tak med 8000 kvadratmeter, og med det nye produksjonstårnet i drift mer enn dobles kapasiteten. Anlegget på Sand omfatter nå hele 24 000 kvadratmeter, og blir den femte største av 82 fabrikker i hele det verdensomspennende Mapei-konsernet.

- Da jeg begynte i 1998 var vi omkring 100 ansatte, nå er vi 250. De siste 16 årene har vi vært i kontinuerlig utvikling og investert for over 500 millioner kroner totalt, sier Trond Hagerud, adm. dir. for Mapei AS.

Hagerud gleder seg over at man har klart å opprettholde full drift i hele den siste byggeperioden over to år, og slår fast at dette har vært en kjempeutfordring for de ansatte.

1. oktober markerte Mapei åpningen med 250 gjester. Statsminister Erna Solberg var tilstede, det samme var den italienske ambassadøren, flere fra eierfamilien og konsernledelsen, fire lokale ordførere, fylkesrådmannen i Innlandet, en rekke andre gjester og de ansatte.

Norsk Industri gratulerer!

Mapei ble grunnlagt i Milano i 1937, og er i dag verdensledende innen produksjon av lim og kjemiske produkter for byggebransjen.

> Les mer om Mapei