Sammen for industrien

Aktuelt, Nyhet

Publisert

Fra Industrikonferansen 2017. Konferansier Anne Grosvold. Statsminister Erna Solberg og partileder i AP, Jonas Gahr Støre

Jonas Gahr Støre og Erna Solberg på Industrikonferansen. Foto: Norsk Industri

Tidlig tirsdag morgen ble det klart at de rødgrønne er årets valgvinnere. Norsk Industri ser fram til å jobbe for industriens beste sammen med en ny regjering.

Sammen med flere samarbeidspartnere, organisasjoner og bedrifter vil vi nå sette oss ned for å se på hvordan vi på best mulig både kan jobbe sammen med den nye regjeringen og Stortinget.

– Uansett hvem som styrer Norge så er det viktigste for Norsk Industri at vi kan jobbe sammen for å fremme en konkurransedyktig industri, gode rammebetingelser og et godt partssamarbeid, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

De neste fire årene blir en viktig periode. Blant annet står industrien midt oppi det grønne skiftet, noe som vil kreve tett dialog med den nye regjeringen og det nye Stortinget.

– Det nye Stortinget har et betydelig flertall for en offensiv og realistisk klimapolitikk. En politikk som vil kunne kombinere utslippsreduksjoner i henhold til EUs tempoplan, og som sikrer sysselsetting og verdiskaping basert på nye og moderne grønne verdikjeder, sier Lier-Hansen.

Valget avviste en spekulativ klimapolitikk.

Lier-Hansen ser nå frem til et godt samarbeid den neste perioden.  

– Jeg vil takke Erna Solberg for konstruktivt samarbeid gjennom åtte år, og spesielt for å holde en stø kurs gjennom pandemien. Jeg legger til grunn at samarbeidet med Jonas Gahr Støre og resten av den nye regjeringen blir minst like bra. Jeg vil gratulere de rødgrønne med et godt valg, og venter spent på hvordan regjeringskabalen vil bli seende ut, sier Lier-Hansen.