Norsk Industri

Innhold

Norges smarteste industribedrift: de nominerte er klare!

Aktuelt, Nyhet

Publisert

Smart Industri 2020

For syvende år på rad arrangerer Siemens AS og Norsk Industri konkurransen «Norges smarteste industribedrift». I år som tidligere var det mange sterke kandidater, men det er kun tre bedrifter som står igjen!

Prisen deles ut av næringsminister Iselin Nybø i en digital kåring 10. februar. Mer informasjon om denne kommer.

De tre nominerte er:

Norsk Gjenvinning AS

Norsk Gjenvinning startet som en enkel skraphandel, men er i dag Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester. Selskapet har hovedkontor på Lysaker i Oslo, og har rundt 50 anlegg i hele Norge. Juryen legger vekt på at selskapet har klart å oppnå «verdens beste kvalitet» på råvaren til papirindustrien gjennom investeringen og oppstarten av verdens første fulldigitale sorteringslinje for avfall. Norsk Gjenvinning har imponert juryen ved å utnytte avansert teknologi for å sortere avfall til rene råvarer. Selskapet fremstår også som en av landets fremste aktører innen sirkulær økonomi, og viser at det er en lys fremtid for bærekraftig miljøindustri. 

Aarbakke AS

Aarbakke er en Brynebedrift som er helt i verdenstoppen når det gjelder CNC-maskiner og maskinering. Juryen trekker frem at Aarbakke har gjort store endringsprosesser og skapt ny suksess. Dette har selskapet klart ved å vise imponerende omstillingskraft. Aarbakke har blitt transformert ved hjelp av digitalisering, og bedriften ligger helt i front når det gjelder teknologibruk og automatisering. Bedriften fremstår i dag som en utpreget Industri 4.0 bedrift som lover godt for norsk industri. De har gått fra å være en ren offshore-leverandør med Nordsjøen som marked til å bli en internasjonal leverandør med relevante løsninger for fornybar energi og grønn industri.

Optimarin AS

Optimarin AS er et teknologisk miljøselskap som leverer rensesystemer for ballastvann for skip. Juryen trekker frem at Optimarin var en av de første i markedet på rensing av ballastvann – allerede i år 2000 leverte og installerte selskapet de første ballastsystemene ombord på cruiseskipet Regal Princess. Optimarin har siden befestet sin posisjon som en av de fremste aktørene i et tøft internasjonalt marked, og har lykkes med sin unike teknologi og sitt effektive logistikk- og markedsapparat. Med et system der ingen kjemikalier er involvert i selve rensingen, er Optimarin rett og slett en sterk bidragsyter for et bedre miljø.

– At norsk industri er rustet for fremtiden er viktig for landet vårt, og digitaliseringen er avgjørende i kappløpet mot internasjonale konkurrenter. Disse tre bedriftene har alle lagt inn svært gode søknader, og er langt fremme teknologisk. De er verdige vinnere alle tre, sier direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri, som også sitter i juryen.

> Les mer på smartindustri.no