Knut Skotner var en kjær og dyktig kollega

Publisert

Vår kjære og dyktige kollega Knut Rosendahl Skotner gikk bort 5. mai 2023, bare 58 år gammel. Han døde brått mens han var på skitur på fjellet, sannsynligvis av et kraftig hjerteinfarkt.

Knut startet som samfunnsøkonom i Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) 1. mars 1994, og har dermed vært en del av Norsk Industri fra oppstarten i 2006. Knut hadde stor arbeidskapasitet og bidro med mye. Han hadde orden og systematikk i sakene han jobbet med. Det hadde ikke vært mulig å få laget vår årlige konjunkturrapport uten Knut. Arbeidet med rapporten er en komplisert prosess, med mye datamateriale som krever smidighet i kontakten med medlemmene. Som alt annet håndterte Knut dette med glans.

Knut Rosendahl Skotner

Knut var sentral i koblingen mellom vårt tariffarbeid og industripolitiske arbeid. Han håndterte og analyserte underlaget fra bedriftene og lagde pedagogiske fremstillinger som ble høyt verdsatt av medlemmene. Gode resultater krever tett dialog med bedriftene. Knut kombinerte fagmannen og den gode samtalen, og var her på sitt beste. Skryt fra medlemmene satt løst i disse prosessene.

Knut var den blide gutten med stadig lengre og mer krøllete hår. Han var ingen morgenfugl, så tidlige morgenmøter var en dårlig idé om Knut skulle være med. Han brydde seg om kollegene og lot seg ofte engasjere om noen trengte litt ekstra hjelp. Knut var en som gjorde det fint for oss andre å komme på jobb. Han hadde alltid smilet og en artig replikk på lur, og bidro sterkt til det gode arbeidsmiljøet. Vi savner alle hans latter, smil, vennlighet og omsorg.

Knut etterlater seg et stort tomrom, både faglig og sosialt. Det skal vi fylle med alle de gode minnene vi har. Våre tanker går til hans samboer Ann-Christin og hans tre barn Jonas, Emil og Cecilie.