Glencore Nikkelverk er Norges smarteste industribedrift 2022

Publisert

Bilde fra kåringen av Norges smarteste industribedrift

Glencore Nikkelverk ble kåret til Norges smarteste industribedrift på Industrikonferansen 9. mai 2023. F.v.: Knut Sunde (Norsk Industri), Elisabeth Sæther (statssekretær OED), Frank Bråthen (Siemens), Nils Gunnar Gjelsten (Glencore Nikkelverk), Kai Johansen (Glencore Nikkelverk) og Nils Klippenberg (Siemens). Foto: Tone Buene / Norsk Industri

På Industrikonferansen 9. mai ble Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift for 2022.

Vinneren er en teknologibedrift med en sterk historie om innovasjon og fokus på miljøvennlig produksjon. Etablert i Kristiansand i 1910, er selskapet i dag anerkjent som et av verdens mest effektive og bærekraftige raffinerier. Med en årlig produksjonskapasitet på 94 000 tonn nikkel, 30 000 tonn kobber og 5200 tonn kobolt, har selskapet etablert seg som en ledende aktør i bransjen. Bedriften var også en av finalistene i 20021.

– Årets vinner er et etablert industriselskap som har klart å utnytte avanserte teknologi- og digitaliseringsløsninger og blitt en sterk bidragsyter til det grønne skiftet, sier Torger Reve. Forskning og utvikling sammen med kontinuerlig nye forbedringsprosesser, har gjort at de i dag fremstår som en bedrift som nærmest gjør alt riktig. Resultatet er en produktivitet som tåler norsk kostnadsnivå og en produksjon som har verden som sitt marked.

De to andre nominerte var Mustad Autoline AS og Rolls-Royce Electrical Norway AS.

Vi gratulerer!

> Les mer her (smartindustri.no)