Norsk Industri

Innhold

Cambi er årets eksportbedrift

Aktuelt, Nyhet

Publisert

Tre menn på prisoverrekkelse

Eksportprisen 2019 gikk til Cambi. Prisen ble delt ut av juryleder John G. Bernander og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. I midten administrerende direktør i Cambi Group, Per Audun Lillebø. Foto: Thomas Eckhoff.

Cambi Group AS fra Asker vant den prestisjefylte Eksportprisen for 2019.

Selskapet renser kloakkslam og omdanner det til nyttige produkter som biogass eller biogjødsel som brukes i landbruk.

– I en stadig mer urban verden, er miljøriktig og effektiv kloakkrensing avgjørende for en bærekraftig utvikling. Cambi bedriver altså sirkulær økonomi i praksis og deres forskning og utvikling, fokus på bærekraft, framtidsrettede innovasjon og økonomiske vekst over tid gjør selskapet til en verdig vinner av Eksportprisen 2019, sier juryens leder, John G. Bernander.

– Cambi sine løsninger er ikke bare verdiskapende og viktige for næringslivet, men produktene deres er også viktige for miljøet. Jeg er imponert over det Cambi har fått til i land som for eksempel Kina, USA og Singapore, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Prisen ble delt ut under den årlige Eksportkonferansen. Det er Eksportkreditt Norge, GIEK (Garantiinstituttet for Eksportkreditt), GIEK Kredittforsikring og Innovasjon Norge som står bak prisen.

Vi gratulerer!

> Les mer her (eksportkreditt.no)