Norsk Industri

Innhold

Streiken i oljetransport er slutt

Aktuelt, Tariffoppgjøret

Publisert

Foto: Oslo Lufthavn

Foto: Oslo Lufthavn

Oljetransportstreiken er over. Parat/Norsk Transportarbeiderforbund og Norsk Industri kom på ettermiddagen 1. juli til enighet om en ny lønnsavtale mellom oljetransportselskapene og deres ansatte.

Dermed er streiken – som har vart i nesten en uke – over, og transporten av olje og bensin til flyplasser og lagre gjenopptas umiddelbart.

Det var et initiativ fra Norsk Industri som fredag førte partene sammen på Riksmeklerens kontor. Organisasjonsdirektør Carla Botten-Verboven i Norsk Industri sier at løsningen satt langt inne, og karakteriserer oppgjøret som meget vanskelig.

– Jeg er glad for at vi nå – med god hjelp fra Riksmekler Nils Dalseide - lyktes å komme til enighet. Situasjonen var i ferd med å bli prekær ved flere flyplasser, blant annet Tromsø, Bodø, Trondheim, Stavanger og Bergen. I tillegg var det i ferd med å bli mangel på bensin for biler, utrykningskjøretøyer, politi og ambulanser i Tromsø og store deler av Nord-Norge, på grunn av at det ikke ble losset på Skjelnes-lageret, sier hun.

Det var lørdag 25. juni at partene etter mekling på overtid konkluderte med at de stod for langt fra hverandre til at Riksmekleren kunne legge frem et forslag til avtale. Siden da har Parat og Transportarbeiderforbundet gradvis trappet opp streiken, noe som førte til økende problemer ved mange flyplasser.

Når streiken nå er avblåst er det ventet at det ikke vil ta lang tid før selskapene leverer som normalt igjen.

> Last ned protokoll - Oljeavtalen NTF (184)

> Last ned protokoll - Oljetransportavtalen Parat (488)