Snart klart for lokale forhandlinger

Publisert

Tre personer ved talebord på digital konferanse

Kine Asper Vistnes, forbundssekretær i Fellesforbundet, Marte Mjøs Persen, arbeids- og inkluderingsminister og Carla Botten-Verboven, direktør i Norsk Industri under konferansen Arbeidsgiver 2022. Foto: Norsk Industri.

Så snart de sentrale forhandlingene er avholdt er det klart for lokale forhandlinger. 7. april avholdt vi vår Arbeidsgiver-konferanse hvor vi blant annet tok for oss en gjennomgang av lokale forhandlinger.

Den digitale konferansen ble åpnet av arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen. Deretter var det duket for samtale mellom forbundssekretær Kine Asper Vistnes i Fellesforbundet og direktør Carla Botten-Verboven i Norsk Industri. De to snakket blant annet om årets frontfagsforhandlinger som kom i havn nesten et døgn på overtid fredag 1. april og hvordan de kommende oppgjørene blir.

Deretter tok advokat Sunniva Berntsen og advokatfullmektig Nora Køber Garvoll i Norsk Industri en litt dypere gjennomgang av lokale forhandlinger. Temaene var bruken av de fire kriterier, betydningen av det sentrale oppgjøret i de lokale forhandlingene, samt en gjennomgang av spørsmål og svar fra Norsk Industris vakttelefonen.

Til slutt fikk vi en innføring i lønnsutviklingen og betydningen for norsk økonomi av NHOs sjeføkonom Øystein Dørum, før partner Tarjei Thorkildsen og Senior Associate Tor Olav Carlsen i advokatfirmaet BAHR tok oss gjennom arbeidsgiveråret 2021/2022.

Mer informasjon:

> Forhandlingskalender 2022

> Alt om tariffoppgjøret

Tusen takk til alle innledere og til dere som deltok.

Kontaktinfo ved tariffoppgjør

Medlemmer

E-post: henvendelsesskjema eller 23088888

Presse

Kommunikasjonssjef Cathrine W. Eidal. E-post cwe@norskindustri.no eller tlf. 47637797