Norsk Industri

Innhold

Slik blir tariffoppgjøret 2018

Aktuelt, Tariffoppgjøret

Publisert

NHO, LO, Fellesforbundet og Norsk Industri er som kjent enige om å gjennomføre tariffoppgjøret 2018 som et samordnet oppgjør.

Det betyr at det er NHO og LO som skal forhandle. I tillegg er det avtalt forhandlinger om reise, kost og losji (RKL) mellom Fellesforbundet og Norsk Industri.

Forhandlingene starter mandag 12. mars kl. 13. Fristen for å bli enige er lørdag 7. april kl 24.00. Under forhandlingsløpet skal det også gjennomføres forbundsvise tilpasningsforhandlinger.

Ved eventuelt manglende enighet vil streik kunne bli iverksatt. Når det foreligger et anbefalt forslag, blir det uravstemning om både hovedresultatet mellom LO og NHO og om reise, kost og losji.

> Les alt om tariffoppgjøret (nho.no)

Arbeidsgiver 2018 - 10.-11. april

- Bli orientert om sentralt oppgjør, bli koordinert før lokalt oppgjør

Skal vi lykkes med et bærekraftig lokalt lønnsoppgjør trenger vi å samle involverte i forhandlingene fra våre viktigste medlemsbedrifter. Vi arrangerer derfor konferansen Arbeidsgiver 2018 for å gi felles oppdatert informasjon før de lokale forhandlingene.

På konferansen kan du utveksle erfaringer med HR-direktører, jurister og ledere som er involvert i tariffoppgjøret 2018. Vi håper at du, eller noen fra din bedrift, kan delta på konferansen på Scandic St. Olavs plass i Oslo Sentrum 10. og 11. april. Gi oss gjerne beskjed om det er andre i organisasjonen som bør ha denne invitasjonen.

  • 10. april møter du blant andre arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), sjeføkonom Kjersti Haugland (DnB), og ekspert på forhandlingsteknikk Laura Traavik (BI).
  • 11. april er det kurs om begrepsbruk i lokale forhandlinger og samling om offentlige tilbud og ordninger for kompetanseheving.
> Se programmet og meld deg på

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne!