Norsk Industri

Innhold

Oppgjøret må bli "ytterst moderat"

Aktuelt, Nyhet, Tariffoppgjøret

Publisert

Stein Lier-Hansen forklarer utfordringene i mellomoppgjøret til fremmøtt presse under pressebriefen før tariffoppgjøret starter.

Stein Lier-Hansen forklarer utfordringene i mellomoppgjøret til fremmøtt presse under pressebriefen før tariffoppgjøret starter.

Det forestående mellomoppgjøret mellom LO og NHO må bli "ytterst moderat". Det vedtok NHOs Representantskap 1. mars.

Dette budskapet var også gjennomgangstonen da NHO inviterte media til det som ble en godt besøkt pressebrief onsdag 1. mars.

Partene i lønnsoppgjøret møtes til kravoverlevering 6. mars. Fristen for eventuell mekling er satt til 31. mars.

Kristin Skogen Lund understreket at hun har godt håp om å komme i mål med et fornuftig oppgjør. Hun roste LO for den kriseforståelse som organisasjonen har vist i vanskeligere tider for norsk økonomi. Både hun, Stein Lier-Hansen og NHOs sjeføkonom Øystein Dørum uttrykte bekymring over at sysselsettingsveksten i Norge nærmest i sin helhet kommer i offentlig og skjermet sektor, mens industrisysselsettingen faller.

Øystein Dørum påpekte at Norge har gått fra 15 års gullalder til oljebrems. Han fastslo at krisen i leverandørindustrien ikke er over og pekte på at utviklingen i norsk økonomi er skeiv: Skjermet etterspørsel og aktivitet vokser, eksport og industri er i motbakke.

Lier-Hansen understreket at det fortsatt er en jobb å gjøre før det norske kostnadsnivået nærmer seg konkurrentlandenes, til tross for store kostnadskutt i f. eks. oljeservicenæringen.