Lokale forhandlinger – er din bedrift forberedt?

Aktuelt, Nyhet, Tariffoppgjøret

Publisert

11. april ble det enighet i årets lønnsoppgjør mellom NHO og LO, og NHO og YS. Når oppgjøret er vedtatt (svarfrist 6. mai) skal det gjennomføres tilpasningsforhandlinger på enkelte av overenskomstene Norsk Industri er part i.

Partene er omforent om en økonomisk ramme på 2,7 prosent.

Mange tariffavtaler har bestemmelser om lokale lønnsforhandlinger i tillegg til at de er omfattet av sentrale forhandlinger. For bedrifter som er bundet av tariffavtaler med bestemmelser om lokale forhandlinger, anbefaler Norsk Industri at bedriftene gjennomfører lokale forhandlinger etter at resultatet fra det sentrale oppgjøret er vedtatt og evt. tilpasningsforhandlinger er gjennomført. Vær imidlertid oppmerksom på at det kan være bestemte frister i tariffavtalen på gjennomføring av lokale forhandlinger.​

De tillitsvalgte er ofte godt forberedt til lokale lønnsforhandlinger. Vi anbefaler derfor at bedriftene forbereder seg godt. Som en del av forberedelsene kan medlemmer i Norsk Industri se informasjonsvideo om konkrete råd og tips til de lokale forhandlingene, herunder en gjennomgang av resultatet fra årets sentrale oppgjør og betydningen av dette i de lokale forhandlingene.

> Se informasjonsvideoen (fra Arbeidsgiver 2021) (kun for medlemmer, krever innlogging)

> Mer informasjon om lokale lønnsforhandlinger på arbinn.no

Har du spørsmål - ta kontakt med vår juridiske vakttelefon!​​

  • Juridisk vakttelefon

Lokale forhandlinger – hva bør resultatet bli?

Her finner du noen konkrete tips for å lykkes med lokale forhandlinger.