Norsk Industri

Innhold

Hva betyr tariffoppgjøret 2019 for industrien?

Aktuelt, Nyhet, Tariffoppgjøret

Publisert

11. mars starter årets mellomoppgjør. Når resultatet av det sentrale lønnsoppgjøret foreligger skal mange bedrifter sette seg ved bordet for lokale forhandlinger. Da er det viktig å være godt forberedt!

På Arbeidsgiver 2019 vil du få fersk informasjon og forklaring om det sentrale oppgjøret, samt de økonomiske, politiske og markedsmessige forutsetningene for rammen. Dette er nyttige og viktige argumenter du kan benytte i egne forhandlinger. I tillegg blir du oppdatert på aktuelle tema som pensjon, AFP og rekruttering til industrien, samtidig som du får treffe relevante kollegaer i andre virksomheter.

Ingrid Bjørdal, direktør for organisasjonsutvikling og compliance i Norsk Gjenvinning og leder av Norsk Industris arbeidsgiverpolitiske utvalg (APU) og Bjørn Johan Hope, Industrial Relations Manager i Aker Solutions og nestleder i APU.

– Gode forberedelser er viktig før vi starter lønnsforhandlingene lokalt. Jeg vil påstå at Arbeidsgiver 2019 er den viktigste møteplassen for arbeidsgivere i industrien rett før lønnsforhandlingene, sier Ingrid Bjørdal, direktør for organisasjonsutvikling og compliance i Norsk Gjenvinning og leder av Norsk Industris arbeidsgiverpolitiske utvalg (APU).

Partene møtes

Både LOs 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik og leder av Fellesforbundet, Jørn Eggum kommer til årets konferanse for å belyse sitt ståsted om resultatet. Dette vil gi en tidlig indikasjon på hva som vil møte bedriftene under de lokale forhandlingene. Vi satser på en god debatt mellom henholdsvis Hessen og Nina direktør Nina Melsom i NHO, og Eggum og adm. dir. Stein Lier-Hansen i Norsk Industri. Deltakerne oppfordres til å stille spørsmål.

– Arbeidsgiverkonferansen er spennende og nyttig forum for bedriftene hvor en vil få fersk informasjon om resultatet etter årets sentrale lønnsoppgjør. Det er også en viktig møteplass for nettverksbyggingen mellom bedriftene, ikke minst med tanke på hvor viktig det er å støtte opp om frontfagsmodellen ved sine lokale lønnsoppgjør, sier Bjørn Johan Hope, Industrial Relations Manager i Aker Solutions og nestleder i APU.

Konferansen er kun åpen for medlemmer i Norsk Industri. Den finner sted på Thon Hotel Opera i Oslo 9. april.

> Se program og meld deg på