Norsk Industri

Innhold

Frontfaget gjenopptar forhandlingene

Aktuelt, Nyhet, Tariffoppgjøret

Publisert

Kravoverlevering for tariffoppgjøret 2020 ved leder Jørn Eggum i Fellesforbundet og adm. dir. i Norsk Industri Stein Lier-Hansen. Foto: Cathrine Westlie Eidal / Norsk Industri

Bildet er fra kravoverlevering for tariffoppgjøret 10. mars 2020 ved leder Jørn Eggum i Fellesforbundet og adm. dir. i Norsk Industri Stein Lier-Hansen. Foto: Cathrine Westlie Eidal / Norsk Industri

Fellesforbundet og Norsk Industri gjenopptar tarifforhandlingene mandag 3. august. Lønnsoppgjøret skulle opprinnelig gjennomføres i mars, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen.

Årets lønnsoppgjør er et såkalt frontfagsoppgjør. Konkurranseutsatt industri forhandler rammene for oppgjøret. Forhandlingene mellom Fellesforbundet og Norsk Industri leder dermed an en høst med tarifforhandlinger i norsk arbeidsliv.

Partene er klare

Fellesforbundets leder Jørn Eggum ser fram til å gjenoppta forhandlinger på Industrioverenskomsten.

– Når forhandlingene starter mandag, skal vi gjøre Fellesforbundets viktigste jobb, nemlig å kjempe for trygge, faste jobber og ei lønn og leve av, sier Jørn Eggum.

Stein Lier-Hansen, administrerende direktør i Norsk Industri, er klar for å sette seg ned med motparten.

–  Etter at vi la forhandlingene på is 13. mars har mye skjedd. Vi har et godt samarbeid med Fellesforbundet, men er forberedt på at det kan bli tøffe forhandlinger, sier Stein Lier-Hansen.

Forhandlingsdelegasjonene til Norsk Industri og Fellesforbundet møtes på Thon Hotell Opera i Bjørvika, Oslo, mandag 3. august kl. 13.00. Presse som ønsker å være til stede må på grunn av koronasituasjonen melde seg på innen mandag kl. 09.00 til redaksjonen@fellesforbundet.no.

> Se protokoll vedrørende utsettelse av frontfagsoppgjøret